van halı yıkama

van halı yıkama

van halı yıkama

van halı yıkama
van halı yıkama

van halı yıkama

Halı yıkama öncelikle toz alma işlemi ile başlar. Toz alma ünitesinden geçen halılar ön durulama işlemine hazır hale gelir. Ön durulama halının arka yüzeyinden başlar ve overlok kısımları ile devam eder. Halının saçak ve kat kısımları derinlemesine temizlenir. Ön yüzü çevrilen halı, halı yıkama işlemine başlamadan önce tekrar durulanır. İkinci ön durulamadan sonra halının ön yüzeyine halı yıkama için özel kimyasallar dökülerek her noktasına erişecek şekilde yedirilir.

Halı yıkama, otomatik halı yıkama ve manuel halı yıkama olarak ikiye ayrılır. Dilek Halı ve Koltuk Yıkama Fabrikası’nda halılar ilk olarak manuel halı yıkama işlemi ile yıkanır. Leke ve kir yoğunluğuna göre bu işlem tekrarlanır. Otomatik makineye geçmeden önce halılar tekrar, üzerinde hiçbir deterjan kalıntısı kalmayana kadar durulanır ve otomatik halı yıkama işlemine geçilir.

Otomatik sistemde makinenin bant hızına ve fırça devrine dikkat edilmesi gerekir. Bant ve fırçaların senkronize çalışması derinlemesine temizlik için önemlidir. Makineden rulo şeklinde çıkan halı bir sonraki işlem olan halı kurutma işlemine geçmeye hazır hale gelir. Rulo şeklinde makineden alınan halı yüksek devirde dönen sıkma makinelerine yerleştirilir. Sıkma işleminden çıkan halılar kurutma odalarındaki askılık sistemlerinde bekletilir.

8-12 saat aralığında kuruyan halılar son işlem olan toz alma ve paketleme bölümüne getirilir. Halı yıkama işleminin son kontrol olarak da bilinen paketleme ve hav alma makinesi özel yapım türbin motorlar ile güçlü bir vakum yaparken aynı zamanda dönmekte olan fırçalar da halının havlarını toplamaya yarar. Toz alma makinesinden çıkarılan halılar ambalajlama için özel ölçülerdeki poşetlere konulur. İsim ve adreslere göre ambalajlanan halılar siz değerli müşterilerimize ulaşmak için servis araçlarımıza yüklenir.

Halı kullanımı çok eski tarihlere dayanır. Göçebe halk önceleri kilim dokuma ile başlamışlardır. Zamanla geliştirerek halı dokumaya geçilmiş, insanoğlu bununla yetinmeyip halıları cins cins ayırmışlardır. Yün halı, ipek halı ipin kalitesine göre ‘de sınıflandırmışlar.

Halı yıkama sanayileşmeden önce elle yıkama yapılıyordu, buda insan gücü olduğu için tabii ki, zor oluyormuş. Teknolojinin gelişmesiyle, halı yıkama daha da kolaylaşmış ve çeşitli makineler çıkmıştır.

Günümüzde ise ev halıları evlerden alınarak, halı yıkama şirketleri yardımı ile halı yıkama işlemi yapmaktadır. Şirket halıları ise yerinde yıkamak üzere temizlik şirketlerinden yardım alınır.

Halı Yıkama Nedir?

Halıların zamanla tüy aralarına, çeşitli ufak tefek toz, kir, saç kılı gibi benzeri maddelerin yerleşmesi olayıdır. Bunlar çeşitli yöntemler ile çıkarılması, bakteri ve mikroplardan arındırılması halıların hijyenik bir şekilde temizlenmesine halı yıkama denir.

Halı Yıkama Nasıl Yapılır?

Ofis ve iş yeri halıları tozlu ve görülebilen kırıntılar var ise önce vakumla süpürülür. Daha sonra fırçalı makine ile özel kimyasallar kullanılarak yıkanır.

Halıların pis suyu vakumla çekilir. Kuruma işlemi kolaylaşır.

Halı Yıkamada Dikkat Edilecek Hususlar Neler?

Halı yıkamaya başlamadan önce halının El dokuma halısı, yün halısı, ipek halısı ve makine dokuma halısı mı? Gibi cinsine bakılması gerekir. Neden bakılması gerektiği ile ilgili hazırladığımız

 maddeleri aşağıda inceleyebilirsiniz.

  • Halı yıkama şirketleri genelde fırçalı makinelerle yıkarlar. Fırçalı makineler maalesef her halıda kullanılmaz. O yüzden halının cinsine göre fırça seçimi yapılmalıdır.
  • Halınızın boyaları yıkama esnasında yanlış kimyasallar veya halınızın cinsinden dolayı boyaları akar ve birbirine karışır.
  • Yine halının cinsine göre karışımlı kimyasallar kullanılarak yıkama işlemi yapılmalıdır.
  • Halı yıkamada kullanılan kimyasalların kalitesi ve bilindik markalar olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bilinmedik veya içeriğini bilmediğimiz halı yıkama kimyasalları halınızda kötü sonuçlar doğurabilir. (Risk almamak için dikkat edilecek bir husustur.)
  • Halı yıkama geçmeden önce yapılması gereken ilk işlem halı üzerinde yer alan tozların alınmasıdır. Dilekhalı yıkama şirketi olarak halıya zarar vermeyecek yöntemlerle toz alımını sağlıyoruz.
  • Halı yıkamada dikkat edilecek unsurlardan birinde suyun derecesidir. Yüksek derece sıcak su halının gevşetebilir, renginin solmasına ve matlaşmasına sebep olur. Ilık su ayarında halının yıkanması her zaman iyidir.
  • Halıların temizliği belirli bir rutinde yapılmalı ve aksatılmamalıdır. Halıların temizlenme periyodunda değişiklik olabilmektedir ve bazı halılar için daha sık temizlik gerekmektedir. Halı tipine ve kullanım alanına göre yıkama rutini değişiklik gösterebilir. Daha sık temizlik ve bakım gerektiren halılar:Bebek veya çocukların bulunduğu evlerde daha sık halı temizliği yapılmalıdır. Temizliğin detaylı olması çocukların sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle bebekler emekleme veya oynama esnasında halıyla sıkça temas edebilmektedir.
  • https://www.google.com/maps/place//data=!4m2!3m1!1s0x40127ba0926c19b1:0x47680a784d25ffd1?sa=X&ved=1t:8290&ictx=111